среда, 23 июня 2010 г.

Sfintirea Bisericii Sfantul Nicolae - Copceac (Stefan Voda - Republica Moldova)







Sfintirea Bisericii Sfantul Nicolae - Copceac (Stefan Voda - Republica Moldova)În satul Copceac din raionul Ştefan Vodă (Republica Moldova) a avut loc in data de 10 ianuarie 2010 (c.Iul.) un important eveniment - Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir a sfinţit Biserica cu hramul „Sf. Nicolae". Credincioşii din această localitate au aşteptat cu mare nerăbdare această zi, pentru a se bucura de splendoarea sfântului lacaş proaspăt renovat
Pentru eforturile depuse la repararea Bisericii „Sf. Nicolae", părintele-paroh Nicolae Patiurca a fost decorat cu Paliţă şi Cruce cu Pietre Scumpe.
După oficierea Sfintei Liturghii şi sfinţirea Bisericii, IPS Vladimir s-a adresat către adunarea binecredincioasă cu un cuvânt de felicitare în care a menţionat:„Prea Cucernici Părinţi, iubiţi întru Hristos fraţi şi surori, daţi-mi voie să vă felicit de Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului, in ziua în care omenirea a căpătat Mântuitor prin întruparea Fiului Lui Dumnezeu, totodată ţin să mulţumesc părintelui Nicolae, parohul acestei Sfinte Biserici, ţin să mulţumesc consiliului parohial şi tuturor dumneavoastră pentru că aţi avut grijă ca acest sfânt lacaş să fie adus la starea exemplară.Se vede că creştinii din acest sat sunt oameni gospodari, având în vedere atât de frumoasa împodobire a Bisericii şi sper că această curăţenie exterioară vă va ajuta să dobândiţi curăţenia şi liniştea cea interioară, pentru că omul pe pământ deseori uită de menirea sa, uită de Cel care i-a dăruit viaţa, uită să se întoarcă la Dumnezeu şi mai uită că trebuie să dea socoteală despre cum a petrecut viaţa pământească. Iată de ce vă îndemn să veniţi în sfântul lacaş, aşa cum vă aflaţi cu toţii acum, pentru a fi mereu aproape de Bunul şi Dreptul Dumnezeu.ubiţi fraţi şi surori, încă o dată vreau să-i aduc mulţumiri părintelui Nicolae felicitându-l cu această însemnată zi, dar şi cu primirea Paliţei şi dreptul de a purta Cruce cu Pietre Scumpe. Bunul Dumnezeu să vă Binecuvânteze şi să vă ocrotească." Părintele Nicolae Patiurca i-a mulţumit Înalt Prea Sfinţitului Vladimir pentru cinstea de a veni la sfinţitrea Bisericii din Copceac şi pentru călduroasele cuvinte de felicitare ce i-au fost adresate.
La final, Mitropolitul le-a oferit în dar copilaşilor cruciuliţe şi iconiţe


Комментариев нет:

Отправить комментарий